Hogeschool Gent

Trend Hackaton Hogeschool Gent: de thema’s

Afgelopen dinsdagavond was het zover. Mijn eerste les tijdens de opleiding Trendanalyse en implementatie aan de Hogelschool Gent. Dit jaar is ze voor ’t eerst ingericht als avondopleiding, en zijn ook mensen uit de bedrijfswereld welkom om de lessenreeks te volgen. Dat leidde tot een grotere en meer diverse groep dan vorig jaar.

Mijn oproep voor thema’s om te onderwerpen aan een klassikale toekomstverkenning heeft een 10-tal suggesties opgleverd. Na een voting onder studenten bleek dat volgende onderwerpen de meest populaire waren:

De toekomst van de uitvaartsector (jawel ;-), de wereld van avontuurlijke groepsreizen (met dank aan Joker), de kringwinkel en de kunstsector. Ook twee thema’s die me initieel echte niche-onderwerpen leken kregen bijval, zoals blockchain en haar toepassing in de energiesector en de wereld van urban crafts.

Na gezamenlijk overleg hebben we besloten dat we niet één thema uitkiezen voor de hele groep, maar dat in groepjes van twee kan gewerkt worden op het thema van eigen voorkeur.

In de volgende editie van Antropocene gedachten kunnen jullie een artikel verwachten met de resultaten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *