Fiat 500 Pop Snappcar

Mobiliteit: Een auto die niet alleen geld kost maar ook opbrengt

De auto is voor meeste mensen na hun huis hun tweede duurste bezit. Bovendien staat die auto vaak voor meer dan 90% van de tijd nutteloos voor de deur in waarde af te nemen. Heel wat ondernemers proberen dit anders te bekijken door bijvoorbeeld mobiliteit los te koppelen van autobezit. Met business modellen waar betaald wordt voor autogebruik in plaats van eigenaarschap realiseren ze ‘mobility as a service’. Meer mobiliteit creëren met minder auto’s. Mijn presentatie over de toekomst van mobiliteit is inmiddels een populair verzoeknummer geworden bij traditionele spelers in de autobranche zoals autodealers, leasingmaatschappijen en importeurs.

Een heel bijzonder initiatief dat ik in die context graag laat zien is het recente experiment van SnappCar en Privatelease.com in Nederland. Klanten kunnen een Fiat 500 Popstar in een kleur naar keuze leasen voor maar 99 Euro per maand ipv 225 Euro per maand. De enige voorwaarde is dat ze hun auto 2 dagen per maand ter beschikking stellen voor verhuur aan mensen in hun buurt. Het partnership met Snappcar zorgt voor toegang tot veel gebruikers. Het eerste weekend van de proefperiode dienden zich maar liefst 77 klanten aan. Veelal jonge dertigers die op die manier op een budgetvriendelijke manier kunnen beschikken over een leuke auto.

Wanneer je als burger zelf je auto wil delen met buren, en zo een paar honderd Euro wil (terug)verdienen per maand, kan je je auto ook kwijt op Tapazz. Tapazz is een Belgische community-app waar kan kenbaar maken dat jouw auto beschikbaar is, en je die kan delen met mensen in je buurt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *