The key to carsharing is… no key

“Hoe bereiden we Volvo Car Dealerships voor op de toekomst? Dat was de vraag van Volvo Cars Nederland samen met haar dealerbestuur. In ’t bijzonder waren ze geïnteresseerd in de rol van de concessie (en het verkooppunt en de showroom in het bijzonder) Of anders gesteld: hoe zorgen we er (regionaal) voor dat via uiteenlopende business modellen mensen toch voor Volvo kiezen? En hoe geven we ‘Mobility as a service’ toch een premium cachet?

Na een zeer uitvoerige toekomstverkenning, zijn we tot een set belangrijke innovatiepaden gekomen waarin hoofdzakelijk regionaal het verschil kan gemaakt worden dankzij weloverwogen, premium klantervaringen. Deze klantervaringen (customer journeys) worden nu in scenario’s omgezet in samenwerking met Pinkeye Design Studio.

Eén van de meest frisse elementen, en slimme strategische opstapjes om regionale deeldiensten in elkaar te knutselen is de ‘sleutelvrije auto’. Eigenaars van auto’s uitgerust met Keyless Drive kunnen vandaag al hun auto vergrendelen, ontgrendelen en starten zonder dat de transpondersleutel in het contactslot hoeft te zitten. Een volgende stap (tegen 2017) is om de sleutel te vervangen door een app, en dat biedt een interessant potentieel. Zo zouden Volvorijders niet alleen hun app kunnen gebruiken voor een huurauto tijdens hun vakantie, ze kunnen via die app ook hun Volvo delen met de buren, of tijdelijk gebruik kunnen maken van regionale deelauto’s.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *