Stefaan Vandist

Sustainable Brands Conference, iets voor Antwerpen of Amsterdam?

De afgelopen jaren heb ik Sustainable Brands zien uitgroeien tot een internationale congres-franchise, en een webportaal met onderzoeksresultaten, nieuws en inspiratie rond branding, sustainability en CSR-strategie. Vrijdag 21 April stond ik op hun podium in Istanbul. Voedsel, mobiliteit, materiaal, bouw, energie, logistiek, … In mijn dertig minuten podiumtijd heb ik voor iedere sector een disruptieve nieuwkomer voorgesteld die een nieuwe trend belichaamt, de sector als een koevoet kan ontwrichten en tegelijk in de juiste richting zal helpen kantelen.

De organisatie van een Sustainable Brands Conference kan mits strakke contouren door eender welke lokale organisatie worden opgenomen (een beetje zoals TEDx). De structurele sponsors zijn Unilever en BASF, en daarom dacht ik spontaan dat een Antwerpse of Amsterdamse editie geen gek idee zou zijn. Het netwerk is bovendien best indrukwekkend met toegang tot internationale CSR-professionals, een divers aantal experts en sprekers, en een goeie routine in PR en social media.

Sustainable brands Conference IstanbulIk heb het publiek in Istanbul (50% Turkse CSR-professionals, en 50% internationale deelnemers) als heel open minded en levendig ervaren. Iedere ochtend werd het congres geopend met een stevige Zumba-sessie. Sprekers kwamen uit zeer veelzijdige disciplines aandraven met nieuwe inzichten uit onder meer gedragswetenschappen, art direction, merkstrategie, stakeholder engagement etc…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *